Om UP

 

Om Utvecklings- och Prestationscentrum

UP Uppsala är utvecklings- och prestationscentrum för fysisk aktivitet och tävlingsidrott. Vi skapar de rätta förutsättningarna för en förbättrad hälsa och ökad prestationsförmåga.

Vår inspirerande anläggning ger möjlighet till utveckling för privatpersoner, företag, idrottsföreningar och elitidrottare.

Vi har samlat kompetens och erfarenhet från tävlingsidrott kombinerat med forskning under ett och samma tak med möjlighet till tester, träning, rehabilitering, rådgivning och utbildning.

UP Uppsala ligger vid Gränbystaden på sportfältet med cykelavstånd till centrum. I området finns hotell, restaurang, konferensanläggning och flertal idrottsfaciliteter.

Mats Sundin - Huvudägare

Mats Sundin, tidigare NHL-proffs i främst Toronto Maple Leafs, är förste svensk och europé att gå som nummer ett i en NHL-draft. Han är meste poänggörare bland svenskar i NHL genom tiderna. Meritlistan kan göras lång och likaså hans gedigna kunskap inom träning och prestation.

”Som ung talang fick jag lära mig att göra rätt saker i fysisk träning, vilket var grundläggande för min långa karriär. För att lyckas inom tävlingsidrott är det viktigt att få de rätta förutsättningarna”, berättar Mats.

Med Mats Sundins erfarenhet har vi kunnat forma UP för att du ska lyckas i din idrott och nå maximal prestation.

”Olika idrotter har olika kravprofil för tävlingsidrott. Ishockeyn visar vägen med en bred träningsgrund avseende kondition, styrka, rörelse, funktion och explosivitet. Jag har sett ungdomar som tränat ensidigt under längre perioder och till följd av detta lider de vid tidig ålder av rygg- och knäproblem”, fortsätter Mats.

Hur ska vi träna för att nå maximal prestation och bibehålla den under en lång karriär? UP har utvecklat en evidensbaserad modell för träning och test för att olika idrotter med skilda kravprofiler skall kunna nå maximal prestation inom sin gren.

Peter Englund - VD Utvecklings- och Prestationscentrum

Peter Englund, VD för Utvecklings- och Prestationscentrum sedan 2013. Dessförinnan verksamhetschef för RF/SISU Uppland.

Peter var med och startade det första tennisgymnasiet i Uppsala redan 2000. Tre år senare bildade han det första elitidrottsgymnasiet i Uppsala med 14 olika idrotter på Bolandsskolan. När utbildningen beslutades flytta till Celsiusskolan var det naturligt att Peter fick en betydande roll för bildandet av Celsiusskolans idrottsutbildningar, NIU, RIG och LIU. Idag har Celsiusskolan en av Sveriges största idrottsutbildningar.

Under årens lopp för RF/SISU Uppland har Peter utvecklat idrottsklasser på 17 grundskolor i Uppsala län, byggt upp Sportis i fyra stadsdelar i Uppsala, motiverat 3000 barn till att röra på sig på Idrottsfritids. Listan med framåtskridande insatser kan göras lång. Mest nämnvärt är nog ändå den framgångsrika karriären som tennistränare för professionella spelare och rollen som förbundskapten för juniorlandslaget i tennis. År 1996 coachade Peter en av adepterna, Mathias Hellström, till en junior Grand Slam final i Australian Open.

Personal

Peter Englund
VD
peter.englund@upuppsala.se
+46(0)72-515 10 60

Jessica Englund
Platsansvarig
jessica.englund@upuppsala.se
+46(0)72-515 17 28

Philip Basala
Leg. Fysioterapeut
philip.basala@upuppsala.se
+46(0)72-049 47 01

Alex Jenkins
Strength and Conditioning Coach
alex.jenkins@upuppsala.se
+46(0)76-310 22 89