Om UP

 

Om Utvecklings- och prestationscentrum

UP Uppsala är utvecklings- och prestationscentrum för fysisk aktivitet och tävlingsidrott. Vi skapar de rätta förutsättningarna för en förbättrad hälsa och ökad prestationsförmåga.

Vår inspirerande anläggning ger möjlighet till utveckling för privatpersoner, företag, idrottsföreningar och elitidrottare.

Vi har samlat kompetens och erfarenhet från tävlingsidrott kombinerat med forskning under ett och samma tak med möjlighet till tester, träning, rehabilitering, rådgivning och utbildning.

UP Uppsala ligger på Gränby Sportfält med cykelavstånd till centrum. I området finns hotell, restaurang, konferensanläggning och flertal idrottsfaciliteter.

Mats Sundin - Huvudägare

Mats Sundin, tidigare NHL-proffs i främst Toronto Maple Leafs, är förste svensk och europé att gå som nummer ett i en NHL-draft. Han är meste poänggörare bland svenskar i NHL genom tiderna. Meritlistan kan göras lång och likaså hans gedigna kunskap inom träning och prestation.

”Som ung talang fick jag lära mig att göra rätt saker i fysisk träning, vilket var grundläggande för min långa karriär. För att lyckas inom tävlingsidrott är det viktigt att få de rätta förutsättningarna”, berättar Mats.

Med Mats Sundins erfarenhet har vi kunnat forma UP för att du ska lyckas i din idrott och nå maximal prestation.

”Olika idrotter har olika kravprofil för tävlingsidrott. Ishockeyn visar vägen med en bred träningsgrund avseende kondition, styrka, rörelse, funktion och explosivitet. Jag har sett ungdomar som tränat ensidigt under längre perioder och till följd av detta lider de vid tidig ålder av rygg- och knäproblem”, fortsätter Mats.

Hur ska vi träna för att nå maximal prestation och bibehålla den under en lång karriär? UP har utvecklat en evidensbaserad modell för träning och test för att olika idrotter med skilda kravprofiler skall kunna nå maximal prestation inom sin gren.

Michael Wolf - Huvudägare

Michael Wolf, svensk bankman med bakgrund från SEB Merchant Banking och Skandia. Michael har tidigare varit VD för Swedbank. Rankades 2015 av Harward Business Review på plats 9 av världens 100 bästa VD:n.

”Det är minst lika viktigt att individen mår bra även i företagsvärlden. Psykisk ohälsa är ett växande problem och det är kopplat till hur man rör sig. Svenskarnas fysiska kondition och hälsa ”peakade” på 1950-talet. Idag är det tyvärr sämre ställt och det beror på stillasittandet”, berättar Michael.

”Allt fler företag börjar inse sambandet mellan välmående och fysisk aktivitet. Företagen ”spelar match” varje dag och det gäller att ”spelarna” är tränade för att kunna prestera. Jag tar med mig mina egna erfarenheter från affärslivet in i UP. För att må bra och kunna prestera på topp var jag tvungen att träna systematiskt. Annars hade jag inte orkat”, fortsätter Michael.

UP bygger på ett fundament med struktur, kunskap och verktyg som är evidensbaserat. Med denna grund är förutsättningarna optimala för att vi ska kunna förbättra både produktivitet och hälsa på ditt företag.

Avslutningsvis berättar Michael, ”Människan mår bra av engagemang. Kan vi hjälpa till och få individer att inse att fysisk aktivitet utgör en skillnad i välmående har vi gjort nytta”.

Personal

Peter Englund
VD
peter.englund@upuppsala.se
+46(0)72-515 10 60

Jessica Englund
Platsansvarig
jessica.englund@upuppsala.se
+46(0)72-515 17 28