Behandling och rehab

 

Eliminera smärta och återskapa funktion

Fysioterapeutisk behandling, rehabilitering eller förebyggande av akuta och långvariga besvär relaterade till rörelseapparaten. Boka behandling, screening, massage eller konsultation. Vi erbjuder även diagnostiskt ultraljudsundersökning. Det går även bra att nyttja ditt friskvårdsbidrag hos oss. 

UP Fysioterapeuter arbetar med diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av akuta och långvariga besvär relaterade till rörelseapparaten. Genom att kombinera olika behandlingstekniker som reducerar både muskelsmärta och nedsatt rörlighet kan vi uppnå optimal behandlingseffekt.

Vanliga besvär som vi diagnostiserar och behandlar är molande ryggvärk, ryggskott, ischias, nack- och axelsmärta, impingementbesvär, löparknä, hopparknä, hälsporre och lårbristningar. Vi har också specialkompetens inom idrottsskador.

Hos oss finns möjligheten att komplettera funktions- och hälsotester samt träning med den diagnostik och behandling som behövs för att kunna arbeta eller träna skadefritt och effektivt.

Hos oss har du möjlighet att boka med flexibla tider över hela dagen, morgon- och kvällstider. 

Det går även bra att boka på Boka direkt

Individuellt funktionsprogram

Ett individuellt funktionsprogram är uppbyggt efter just dina behov och förutsättningar i syfte att förbättra funktion och för att vara skadeförebyggande. Utformas efter resultat från antingen en funktionsscrenning eller korrektiv träning.

 

Diagnostiskt ultraljudsundersökning

Hos oss kan du remitteras för en ultraljudsundersökning. Diagnostisk ultraljud kan användas som komplement till klinisk undersökning. Den maskin som används skickar in ofarliga signaler i det område som undersöks. Signalerna återvänder och skapar en bild som ger en hög precision av undersökta området. Detta underlättar upptäckt av bland annat senskador, muskelrupturer, svullnader och inflammationer.

 

Få behandling via din sjukvårdsförsäkring

Du vet väl om att du kan nyttja din sjukförsäkring för behandling hos oss.

UP Uppsala samarbetar med flera olika försäkringsbolag som erbjuder behandling hos Leg. Kiropraktorer, Naprapater och Fysioterapeuter. Kontakta ditt försäkringsbolag för att få behandlingarna godkända och meddela att du vill besöka UP Uppsala.

För exakta villkor och tillvägagångssätt av bokning kontakta ditt försäkringsbolag eller oss så berättar vi mer.

Vi samarbetar med följande försäkringsbolag.